2008 kedvenc albumai

alt

Beck
Modern Guilt

alt

Bill Frisell >>
Hist
ory, Mystery

 

"E dupla nagylemeznyi, anyag szépen, ízlésesen felmutat mindent, ami Frisell kellően eklektikus, de mégiscsak egységes életművének sajátja. Van itt forrásként blues, bebop, klasszikus jazz, tangó, mali folk, soul, rock és kortárs zene. De ahogy korábban, úgy ezek most is csak hangulatok, eszközök, kiindulási alapok, amelyekre a társakkal együtt építkezni lehet. Játékuk görcsmentes, magától értetődő, akárcsak az egész lemez: csupa lebegés, könnyed, magával ragadó elegancia."
 

alt

Bob Dylan
Tell Tale Signs

alt

Brad Mehldau Trio >>
Live

 

"Brad Mehldau valójában mindegy mihez nyúl, arannyá válik a kezei között. Triójával egyszerre nyúlt intellektuális és zsigeri élményt, játékában egyaránt jelen van a megkomponáltság és a zenei szabadság, a tudatosság és a tudatalatti működése, a líraiság és a temperamentum, a zenészek közt a harmónia és az egymásnak feszülés.

alt

Kings Of Leon
Only By The Night

alt

The Mars Volta
The Bedlam In Goliath

alt

Nick Cave & the Bad Seeds >>
Dig Lazarus Dig!!!

 

"Bár a mostani már a tizennegyedik közös album, ez egyáltalán nem jelent rangsort, a színvonal a régi, akárcsak a lendület. Persze érződik rajta, hogy még tavaly nyáron, a Grinderman-érában rögzítették, a side-projekt garázs-rockos hangulata számos mostani dalon hagyta rajta a nyomát, miközben a védjegyévé vált zongorás ballada alig akad közte. Mindez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy Dig, Lazarus, Dig!!! egyetlen zajos rohanás lenne, van itt jó pár szuggesztív merengés, kellő mértékben adagolva."

alt

Palya Bea >>
Adieu les complexes

 

"A dalok itt önmagukban állnak, önmagukban hatnak, mégis egy nagyobb egység, gondolati ív részei. A nagyon belülről sjövő és mélybe tekintő lemezindító Holdtól a felszabadító marokkói utazást megörökítő Hoppán és a rezignáltan optimista I'm Happy-n át az ars poeticának is remek, megrázóan szép és reményteli befejezésig, a Sofia Express/Lover Man blokkig. A fő fogódzó persze a népzene és a jazz, de kitűnő zenésztársak (is) köszönhetően ezen a lemezen valójában nincsenek határok, sem zenei, sem érzelmi értelemben.

alt

Pat Metheny Trio >>
Day Trip


"Metheny két társa ezúttal az amerikai bőgős/basszusgitáros Christian McBride és a mexikói dobos Antonio Sanchez. Mindkettő harcedzett, komoly múltra visszatekintő muzsikus, saját jogukon is ünnepelt sztár. S mégha mindaz, amit Metheny, McBride és Sanchez ezen a lemezen összehoztak, nem is hat a reveláció erejével, azért végig kiérlelt, elegáns, komoly, tartalmas párbeszéd zajlik a muzsikusok között."

alt

Portishead >>
Third

 

"Első nekifutásra nehezen emészthető, mégis, annyira fura, izgató és gyakorta magával ragadó, hogy az ember folyamatos késztetést érez az újabb próbákhoz. Nincs rajta valódi sláger, könnyen megjegyezhető refrén, ringató triphopos ritmus, könnyed pophangulat. Sőt. Tele van szokatlan hangással, torzított hangokkal, idegőrlő (ipari) zajokkal, váratlan váltásokkal. Mégis, a végén az egész összeáll egységes egésszé, egy olyan részletgazdag, fajsúlyos művé, amely könnyen lehet, hogy ismét az év lemeze lesz."

 ----------------------------------------

További érdekesebb korongok 2008-ból:

Bacsó Kristóf Quartet: Alteregos >>

Patricia Barber: The Cole Porter Mix >>

Calexico: Carried To Dust

Elbow: The Seldom Seen Kid

Harcsa Veronika: Red Baggage >>

Hobo Blues Band: 30 Éves Jubileumi Koncert >>

Isten Háta Mögött: A kényelmetlen lemez >>

Random Szerda: Small Talk >>

Razorlight: Slipway Fires

Joshua Redman: Compass >>

Smarton Trio + 1: Smarton Trio + 1 >>

Triton: Octopus Opus >>

TV On The Radio: Dear Science

Verve: Forth

Lizz Wright: The Orchard >>

---------------------------------------- 

Kapcsolódó anyagok:

Kurrens kedvenc korongok >>

2011 kedvenc albumai >>

2010 kedvenc albumai >>

2009 kedvenc albumai >>

2008 kedvenbc albumai >>

2007 kedvenc albumai >>

2006 kedvenc albumai >>

2005 kedvenc albumai >>

Top 50 külföldi album (2003) >>

Top 50 magyar album (2003) >>

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016