Both Miklós - A gitárzenéktől Bartókon át a folkig

Képzeljük el a különbséget: milyen lehet Platont olvasni most, 2010-ben Budapesten, és milyen lehetett Platon idejében élve hallgatni azt, amit mond. Valahogy én is így voltam a népzenével - meséli Both Miklós, a Napra vezetője. Mint hozzátette, már lemezről hallva is teljesen lenyűgözte Neti Sándor prímás játéka, de igazán akkor érezte annak igazi értékét, amikor lement abban a környezetbe, Kalotaszegre, ahonnan az táplálkozik.  Videointerjú >>

Fotó: JBSZ

A vele készített videointerjúban emelett beszél arról, hogy miként ijedt meg, amikor az addigi, számára katarzist okozó gitárzenék kiürültek számára, és ezt követően hogyan jutott el Bartókon keresztül az népzenéhez, vette meg az első Muzsikás-lemezét, mélyült el ebben a kultúrában és alapította meg hatására a Naprát. A Fonó pedig különösen kedves hely számára, hisz a kilencvenes évek legvégén a Cziránku Sándor-féle Kárpát Mőbiusszal itt adta élete első budapesti koncertje, s talán nem véletlen, hogy az összes olyan formáció, amelyben azóta játszott és lényeges volt számára, szintén fellépett ott.

* * * 

 

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016
 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el