Little G. Weevil & the Pure Blues: One (2004)

Kiadó: D&B
Producer: Szűcs Gábor, Érczy Zsolt
Borítóterv: Pálffy Emőke, Szűcs Gábor
Játékidő: 45:18
Közreműködők: Little G. Weevil gitár, ének / Kepes Róbert basszusgitár / Nagy Szabolcs zongora / Mezőfi István dob
+ Ripoff Raskolnikov gitár, ének / Besenyei Csaba harmonika, ének / Kovács Erik zongora

Szűcs Gábor, alias Little G. Weevil neve a hazai zenebarátok körében vélhetően idegenül cseng, pedig ez a ma harminc éves, rendkívül tehetséges gitáros-énekes 2004-ben minden idők egyik legjobb magyar (chicagói stílusú) blueslemezét jelentette meg.

Szűcs 1998-ban tűnt fel a Palermo Boogie Gang volt énekese-szájharmonikása, Szabó Tamás csapatában, a Spo-Dee-O-Dee-ban. Két sikeres albumot (Drinking Wine Spo-Dee-O-Dee, 1999, Boogie Woogie Barber Shop, 2000) készített velük, évente több száz koncertet adtak, de a zenekar kereteit idővel Szűcs már szűknek érezte, ezért 2001-ben megalapította saját együttesét, a Pure Bluest. Amolyan igazi hazai blues szupergroup jött ezzel létre, hisz a gitáros-énekes mögött a Palermo Boogie Gang egykori, idővel legendássá nemesedett ritmusszekciója, Kepes Róbert (basszusgitár) és Mezőfi István (dob) adta az alapot, a zongora/orgona mögött pedig generációja legtehetségesebb billentyűse, Nagy Szabolcs ült.
A Pure Blues kétségkívül az ezredforduló egyik legjobb hazai bluesbandája volt, rendszeresen szerepeltek a honi és nemzetközi fesztiválokon. Végül 2004-ben jelentették meg az első (és azóta egyetlen) CD-jüket, melyen Szűcs Gábor mintegy tisztelegni akart az őt inspiráló elődök előtt. Kedvenc kilenc dalát játszotta fel rá, némiképp megdolgozva őket, plusz két sajátot tett melléjük, s ezzel a hazai bluesfelhozatal egyik legerősebb és legszerethetőbb albumát tette le.

Little G. Weevil azonban ezzel a koronggal idehaza nem találta meg számításait, így lemez megjelenése után nem sokkal a műfaj őshazájába, Amerikába ment, s legendás memphisi Beale Streeten az európai muzsikusok közül elsőként kapott egyéves szerződést. Később Londonba költözött, s onnan időnként hazajár. 2006-ban Oláh Andorral megalapította a Memphis Gumbot, s még abban az évben közös lemezt jelentettek meg. Jelenleg új, kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó albumán dolgozik. JBSZ

„Ez egy és ugyanazt jelenti nekem és a többieknek is, ugyanarról szól, mint azok az évszázados dalok, melyeket régóta minden koncerten eljátszunk, és mindig másképp. Ezért a lemez címe: One.” - Szűcs Gábor, 2004

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016
 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el