Poprockkurzus a Zeneipari Hivatalban

A fenti címmel tartok 2014. május 30. és június 1. között három napos, tömbösített (szünetekkel tarkított 12 x 90 perces) poprocktörténeti kurzust a Zenepari Hivatalban.

 A rock and roll az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és más modern társadalmakban régóta az egyetemes művelődéstörténet része. Magyarországon persze az elmúlt évtizedekben jobbára az „értéktelen” szórakoztató zenék világába sorolták. Jobb esetben divatjelenségnek tartották. Így komoly elemzése, értékelése, történetének feldolgozása, előadóinak bemutatása elmaradt. Generációk nőttek fel rajta, anélkül, hogy társadalmi-kulturális-esztétikai hátterét megismerhették volna. Ma, hatvan évvel megszületése után is rengeteg körülötte a félreértés, a homály, a bizalmatlanság. Nem állítjuk, hogy tanfolyamunkon mindezt egy csapásra szerteoszlatjuk. De a Zeneipari Hivatalban most teszünk egy kísérletet arra, hogy rendet vágunk számokban, sztárokban, trendekben.

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016