Újrainduló Rock and Roll Szabadegyetem

Időközben bizonyossá vált: a január végén nyíló Magyar Zene Háza könyvtárában újraéled a Rock and Roll Szabadegyetem. Szinte napra pontosan hét évvel azután, hogy az Örkény Könyvesboltban e nagyszabású sorozat megszületett, ezúttal ismét a kezdetektől indulok. Az első előadásban egészen a 17. század elejének Amerikájába, az első fekete rabszolgák behurcolásának időszakába repülünk vissza, ahonnan persze öles léptekkel jutunk el az 1950-es évek hajnaláig. Az első szemeszterben a rock and roll rock fekete ága után márciusban jönnek a fehér zenei gyökerek, áprilisban a rock and roll megszületésének szocio-kulturális-gazdasági háttere, a nyári szünet előtt pedig eljutunk Elvis Presley megjelenéséig, aki fehér tinédzserként a feketék zenéjét megismertette a többségi Amerikával.

Aki tehét ismét kedvet érez erre a különüs időutazásra, vagy az örkényes előadássorozatba csak később kapcsolódott be, de érdeklik a gyökerek, azt sok szeretettel várom február első szerdáján - az Örkény könyvesbolt helyett ezúttal a Magyar Zene Házában (2022. február 2, 19:00)

 Részletek és jegyvétel az alábbi linken:

https://magyarzenehaza.com/programsorozatok/rock-and-roll-szabadegyetem

 Kedvcsinálónak három videó:

 1. Elvis egyik nagy slágere, a Hound Dog (1956)

 

2. Ugyanez miként szólt négy évvel korábban a fekete Big Mama Thornton előadásában.

 

 3. Jack White: "Who says you need to buy a guitar?" (a 2008-as It Might Get Loud film introja)

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016
 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el