DJ Palotai (1961–2023)

Fotó: Keresztes Nagy József

Nehéz feldolgozni, hogy nincs többé: Palotai Zsolti – vagy ahogy a nagyközönség ismerte DJ Palotai – tényleg minden idők legnagyobb hazai szelektora volt. Hatvan felett is abszolút naprakész maradt, partijai és Tilos Rádió-beli műsorai az utóbbi években is igazodási pontoknak számítottak az elektronikus tánczene hívői számára. Szikár, szótlan, látszólag szenvtelen embernek tűnt, valójában tele volt érzéssel, energiával, melódiával.

Vele kapcsolatban mindenkinek van minimum egy kedves története, számomra a legemlékezetesebb legalább húsz éves, amikor érvelés helyett összemixelt nekem egy minidiscre való olyan zenét, ami engem, az elektronikus tánczenei partik világtól oly távol álló embert is megérinthet. Jazzes, rockos, bátran kísérletező elektronikus dallamok szorongtak rajta, jobbára számomra ismeretlen előadóktól, de ezt a minidiscet azóta is bármikor szívesen előveszem.

2010 tavaszán ebben a portréban vélhetően minden fontosat megírtam róla, amit akartam, hozzátéve, hogy az utóbbi időben ritkán futottunk össze, de mindig ott és úgy folytattuk, ahol korábban abbahagytuk. Zsolti, roppant mód hiányozni fognak ezek a beszélgetések.

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016
 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el