A magyarock története 1.

A szerzők a magyar rockzene csaknem fél évszázados történetének megírására vállalkoztak abból az alkalomból, hogy a műfaj első képviselői a „koppintós korszak” után „hatvannégyben épp hogy elindultak”, majd 1965 nyarán Verőcemaroson, az Expressz táborban megszülettek azok az első magyar nyelvű Illés-dalok, amelyek az új műfaj hazai kezdeteit jelentik. Számos, eseményekben és jelenségekben gazdag korszak, hat generáció, több tucatnyi stílus, sok száz zenekar és előadó, ezernyi sláger, rádiófelvétel, hanglemez, koncert - erről szól A magyarock története. A krónikások ebben az első kötetben a reményteljes kezdetektől az „őszinte kőkemény rock” diadalútjáig, a fekete bárányok színrelépéséig dolgozták fel az eseményeket. E mű több generáció számára is élvezetes, legendaoszlató, izgalmas olvasmányt kínál, egyúttal igyekszik hozzájárulni ahhoz is, hogy a rockzene végre Magyarországon is a megérdemelt helyére kerüljön a kultúrtörténetben.

Beköszöntő >>

Részletes tartalomjegyzék >>

Kritikák a kötetről >>

Megjelent: 2005. október, Népszabadság Kiadó

Kereskedelmi forgalomban már nem kapható

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016
 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el