A magyarock története 2.

2005 igazán nagy éve volt a hazai rocktörténet-kutatásának. Abban az évben jelent meg Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János tollából A rock története (az 50-es, 60-as évek), és a Magyarock történetének első része.Tudjuk: voltak korábban is próbálkozások, hogy felmérjék e kultúra jellemzőit, hatásait, gyökereit és következményeit. Ám ilyen átfogó munkát korábban senki nem tett az olvasó kezébe.

Most itt a Magyarock történetének második kötete, amely napjainkig követi nyomon a műfajt, annak minden rögzítésre méltó apróságával együtt, úgy, hogy közben általános értékelésre is vállalkozik.

Már távolodóban a rock ama hatása, amellyel felforgatta a világot, a zenei forradalom lecsengett, lenyomatát magától értetődően fogadjuk a mindennapi életben, a divatban, más művészeti ágakban. Ám, ha a történet eleje lelkesítő tanulságokkal szolgált, érdemes belelapoznunk a folytatásba is: ha lelkesek kevésbé leszünk is, a tanulságok semmivel sem lesznek kisebbek.

A két szerző nem rettent a feladattól: hatalmas munkával gyűjtötte össze a végül is mindig hiányosan maradó adathalmazt, írta ezt a soha véget nem érő történetet, értékelte az értékelhetőt.
Bízzunk benne, lesz erejük a folytatáshoz is.

Friss Róbert

Beköszöntő >>

Részletes tartalomjegyzék >>

Kritikák a kötetről >>

Megjelent: 2006. október, Népszabadság Kiadó

Kereskedelmi forgalomban már nem kapható

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2016
 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el